MFC de Noordsuythoeve

Bibliotheek

De nieuwe Bibliotheek in Noordbroek is een vestiging die gedeeltelijk onbemensd is. Daardoor kunnen we veel ruimere openingstijden realiseren. Regelmatig is er een bibliotheekmedewerker aanwezig waar bezoekers terecht kunnen voor vragen en advies. Buiten deze service-uren kunnen bezoekers in de bibliotheek natuurlijk gewoon terecht om de krant, een boek of een tijdschrift te lezen of gebruik te maken van (draadloos) internet. Met behulp van zelfbedieningsapparatuur kan men tijdens alle openingsuren inleveren, lenen, betalen en reserveringen ophalen. Dankzij vrijwilligers kunt u ook dan hulp krijgen bij het lenen en terugbrengen.
Bibliotheek Noordbroek

De vaste huurders

Peuterspeelzaal

Een peuterspeelzaal gun je ieder kind. Het is een plek waar peuters spelenderwijs leren en zich goed kunnen voorbereiden op de basisschool. Timpaan Kindercentra verzorgt het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Menterwolde, waaronder peuterspeelzaal ‘t Lutje Grut in Noordbroek. Bij ‘t Lutje Grut kunnen peuters iedere ochtend terecht. Kijk voor meer informatie op de website van de peuterspeelzaal

Dorpshuis

Centraal in het gebouw ligt het dorpshuis. Dit is het gezamenlijke gezicht van het MFC en deze zaal wordt door de verschillende partijen gebruikt als huiskamer, grote zaal voor voorstellingen, vergaderruimtes en speellokaal. De huiskamer is een verwijzing naar de oude Oldambtster boerderij. Dit gegeven wordt versterkt door de ramen die een spel spelen met de karakteristieke raampartijen van de Oldambster boerderijen en metselwerk gemaakt van lokale Groningse klei.

School

De Inspecteur Amerikaschool is een van de vijf openbare basisscholen in de gemeente Menterwolde. Het bestuur van onze school wordt gevormd door de Stichting openbaar primair onderwijs Menterwolde, Stadskanaal en Veendam, oftewel “De Scholengroep OPRON”. De Inspecteur Amerikaschool is een openbare school waar iedereen zonder onderscheid naar afkomst, huidskleur, geloof of nationaliteit van harte welkom is en waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. We zien het als onze belangrijkste taak om onze leerlingen, op het hoogst haalbare niveau, voldoende kennis en basisvaardigheden mee te geven voor hun toekomst in het vervolgonderwijs en onze moderne samenleving. Dit alles moet naar onze opvatting plaatsvinden in een uitdagende en veilige leeromgeving, waarbij wij verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en sociale vaardigheden belangrijke elementen vinden. Kijk voor meer informatie op de website van de school.

Kinderopvang

Thuishuis Oh gut oh grut is er voor kinderen van 0-13 jaar. In ons verblijf hebben we alles gelijkvloers, een grote ruimte waar de kinderen kunnen spelen en waar wij toezicht kunnen houden op de kinderen. We werken met het VVE programma Uk&Puk, dat aansluit bij Ko-totaal, dat ze in Noordbroek gebruiken op de basisschool in groep 1/2. We maken samen veel plezier, knutselen regelmatig, doen boodschappen, laten de hond uit en spelen als het even kan lekker buiten. De kinderen worden, indien nodig, naar de peuterzaal en school in Noordbroek en de OBS in Siddeburen gebracht. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen samen kunnen spelen, leren (van en met elkaar), dat ze omgaan met verschillende leeftijden en bovenal lekker buiten kunnen spelen. Ga voor meer informatie naar de website
Openingstijden: maandag: 8:00-18:00 uur dinsdag: 8:00-18:00 uur woensdag: 8:00-18:00 uur donderdag: 8:00-20:00 uur vrijdag: 8:00-18:00 uur Service-uren: Op dinsdag en donderdag is er van 14.00 tot 16.30 uur een medewerker aanwezig voor vragen en advies. Op de overige middagen is een vrijwilliger aanwezig om je te helpen.
Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zowel voor een zuigeling als voor het oudere kind. Door beweging ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Maar bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd of afwijkend zijn. De kinderfysiotherapeut kan hierbij helpen, waardoor het bewegen makkelijker en plezieriger wordt. Dit heeft een positieve invloed op de motorische ontwikkeling, maar ook op sociaal-emotioneel gebied en het zelfvertrouwen van het kind. De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Waar kunt u zoal aan denken: Een kind wat een voorkeurshouding heeft, zich overstrekt of veel huilt. Een kind met een vertraagde motorische ontwikkeling, op z’n billen schuift of bijv. op de tenen loopt. Een afwijkend looppatroon laat zien, regelmatig valt, houterig beweegt of angst heeft in het bewegen, bijv.na een breuk. Een kind wat moeite heeft met de zwemslag, onleesbaar/gespannen schrijft of kramp/pijn heeft tijdens het schrijven, houdingsproblemen heeft, (onverklaarbare) pijnklachten in een willekeurig gewricht, hoofdpijnklachten of bijv. sportgerelateerde klachten heeft bijv. enkel of knieklachten. Vergoeding Alle kinderen tot 18 jaar hebben recht op 18 kinderfysiotherapeutische behandelingen per jaar. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er hoeft dus geen eigen bijdrage worden betaald. Verwijzing nodig? Nee, u kunt zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht voor vragen, een consult en eventuele behandeling. Informatie Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.fmtslochteren.nl Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met F.M.T. de Woldstreek, tel. 0598-421816 (tussen 8.30-11.30 uur) of een email sturen naar: paulien@fmtslochteren.nl

Kinderfysiotherapie Paulien van den Berg

Diëtist Klarie Nijenhuis

Al meer 20 jaar is Klarie Nijenhuis werkzaam als diëtist in de regio Menterwolde en Veendam en houdt sinds de opening van het MFC hier spreekuur. Mensen die hulp nodig hebben bij het veranderen van het eetpatroon of die een dieet nodig hebben om gezondheidsredenen kunnen bij haar terecht. U kunt daarbij denken aan o.a. diabetes, overgewicht, ondergewicht/ondervoeding, maag-darmproblemen, COPD, kanker, hart- vaatziekten of eetstoornissen. Uitgangspunt van de behandeling is respect voor elk individu en het geven van een advies en begeleiding op maat. Dieetadvisering wordt tegenwoordig vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie vindt u op www.dietistenpraktijknijenhuis.nl. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 06-19208582.
Naar de website Naar de website