MFC de Noordsuythoeve

Nieuws

De Inspecteur Amerikaschool en Mfc de Noordsuythoeve zijn een mooie samenwerking aangegaan met kledingbank Maxima. In een rode container in het Mfc gaan ze permanent kinderkleding, schoenen en kinderboeken inzamelen. Maxima heeft steeds een tekort aan kinderkleding voor 4-15 jarigen en ziet in de winkel in Veendam te weinig Noordbroeksters. Ze hopen dan ook dat de actie niet alleen veel gevers activeert, maar ook dat meer Noordbroekster minima de stap wagen en gratis komen shoppen bij Maxima Veendam. Goede kleding is voor kinderen erg belangrijk. Het vergroot het zelfvertrouwen en het voorkomt vaak pestgedrag. Het initiatief kwam van ouders van de Amerikaschool. Die wilden een deel van de opbrengst van hun inzamelingsactie voor het schoolfonds, bestemmen voor kinderen uit de eigen regio via Maxima. Directeur Ruud Zwinkels van de school en beheerder van het MFC Johan de Vries waren direct vóór. Immers je werkt mee aan een duurzame samenleving, bevordert solidariteit in de gemeenschap en gezinnen met een laag inkomen profiteren hiervan. De samenwerking is flitsend gestart. De Vries sponsorde spontaan de kledingbak. Nog maar net geïnstalleerd stroomde de bak al over. In het MFC werd een kinderkledingbeurs gehouden en na afloop doneerden ze veel van de niet-verkochte stukken aan Maxima. Misschien hebt u ook kinderkleding die u kunt missen?  Alle modieuze en schone kinderkleding en schoenen zijn welkom. Bij Maxima komt het goed terecht. Transportweg 64, Veendam, di-vrijdag 10-16 uur.

Zijn wij op zoek naar jou?

Lijkt jou werken in de bediening, achter de bar of in de keuken leuk? Lijkt het je leuk om onze gasten een leuke avond te bezorgen? Lijkt het je leuk om te helpen bij het opbouwen en afbouwen voor grote evenementen zoals bijvoorbeeld de kerstmarkt? Of heb je andere kwaliteiten die je misschien wel in wilt zetten binnen het MFC? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Heb je al eens geholpen bij een activiteit, maar ben je nog niet officieel vrijwilliger? Meld je dan officieel aan zodat wij je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten en jij ons kunt laten weten of je wel of niet wilt komen helpen! Dus ben je gewoon nieuwsgierig, al enthousiast of heb je nog vragen? Mail naar organisatie@mfcdenoordsuythoeve.nl  of bel 06-29289631! 
Samenwerking met kledingbank Maxima
Uitnodiging informatieavond: Aanpak essentaksterfte in bossen rondom Noordbroek    Datum: maandagavond 4 februari  Tijd:  20.00 uur – circa 21.30 uur Locatie: MFC De Noordsuythoeve Noordbroek    In bossen zijn veel essen aangetast door essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte die in een steeds hoger tempo toeslaat in Nederland en waarvan de bomen niet herstellen.  Vanuit veiligheidsoverwegingen verwijderd Staatsbosbeheer deze essen.    In februari starten we hiermee in de bossen rondom Noordbroek. Dit heeft impact op uw woonomgeving. Daarom nodigen wij u uit voor een informatieavond waarbij wij u informeren over essentaksterfte en de noodzakelijke werkzaamheden en graag met u in gesprek gaan over de toekomstige ontwikkeling van de bossen.    Vragen? U kunt contact opnemen met boswachter Annet de Jong:  a.jong@staatsbosbeheer.nl / 06 51711263   Kijk voor meer informatie over essentaksterfte en duurzaam bosbeheer en houtoogst op onze website: www.staatsbosbeheer.nl/essentaksterfte 
MFC de Noordsuythoeve start met organiseren van kledingbeurzen. 15 februari is de eerste en we hopen dat dit het begin zal zijn van een leuk terugkerend evenement! Klik op de poster voor een grotere versie!
Kledingbeurs MFC de Noordsuythoeve!